به گزارش مشرق، مصطفی محمودی (استاد دانشگاه و مدرس علوم ارتباطات): همزمان با حادثه تروریستی تهران شاهد حجم گسترده انتقادات برای نحوه پوشش خبری صدا و سیما از حادثه یاد شده در شبکههای اجتماعی بودیم و عجبا اینکه برخی دوستان فعال و یا صاحبنظر در حوزه رسانه نیز پیشروی این انتقادات بودند.
با اینکه شخصاً منتقد جدی صدا و سیما هستم اما باید اذعان کنم حرکت و تدبیر صدا و سیما در حادثه روز هفدهم خرداد کاملا صحیح و حساب شده بود.
در مبحث ارتباطات، روزنامهنگاری و روابط عمومی، زمانی که مباحثی مانند مدیریت بحران، پوشش خبری، روشهای اطلاع رسانی و امنیت ملی را در کنار یکدیگر قرار میدهیم در مییابیم که حرکت صدا و سیما صحیح بوده است.
رسانه ملی صرف نظر از اینکه اخبار چقدر جدید و دقیق است آخرین اطلاعات را زیرنویس میکرد و همچنین در دو بخش خبری 13 و 14 آخرین اخبار را درباره این حادثه اعلام کرد.
شبکه خبر نیز با پخش تصاویری از صحن علنی مجلس نشان داد که با وجود حضور تروریستها در همان ساختمان اما آرامش جریان دارد. این حرکت صدا و سیما سبب شد تا میان مردم فضای رعب و وحشت ایجاد نشود و این مساله صحیحترین تدبیر این رسانه در جریان حوادث روز چهارشنبه بود.
تنها نقطه ضعف این نوع پوشش از نظر من عدم حضور فردی به عنوان سخنگوی بحران مذکور بود که میبایست حضور بسیار فعالی در رسانههای ما داشت. البته معاون امنیتی وزیر کشور تلاش کرد تا حدی این نقش را به عهده گیرد اما کافی نبود.
اینکه چرا رسانههای آن سوی آب اما فعالتر بودند و پوشش لحظه به لحظه میدادند دلایل دیگری دارد که شاید در مجال دیگری به آن بپردازم.